Fokus på rehab i ny hästförsäkring
är laddad med ett attraktivt innehåll för att matcha hästägarnas behov, men också för att bidra till fler långsiktigt hållbara hästar. De två största förändringarna med Agrias nya försäkring Ridhäst Veterinärvård är att alla ridhästar nu får möjlighet till rehab i samband med veterinärmedicinsk behandling och att ersättningsnivån för veterinärvård vid hältor inte längre begränsas. […]
är laddad med ett attraktivt innehåll för att matcha hästägarnas behov, men också för att bidra till fler långsiktigt hållbara hästar.
De två största förändringarna med Agrias nya försäkring Ridhäst Veterinärvård är att alla ridhästar nu får möjlighet till rehab i samband med veterinärmedicinsk behandling och att ersättningsnivån för veterinärvård vid hältor inte längre begränsas.
Syftet med den ökade fokusen på rehabilitering är att ytterligare förbättra hästens långsiktiga hållbarhet och minska risken för återkommande skador. I den nya försäkringen Ridhäst Veterinärvård kan 10 000 kronor av det totala veterinärvårdsbeloppet användas för rehab efter att hästen har genomgått någon typ av veterinärvårdsbehandling.
– I dagsläget skickas hästar hem efter operation eller behandling och rehaben utförs utan veterinär inverkan. Vi är övertygade om att veterinärerna har bästa kompetensen att planera en effektfull rehab för fler långsiktigt hållbara hästar, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef häst, Agria Djurförsäkring.
Genom att göra rehab mer tillgängligt för alla hästar i samband med veterinärvårdsbehandling hoppas man från Agrias håll att området ska utvecklas snabbare på ett positivt sätt som kommer hästarna till nytta.
Tanken är att behandlande veterinär tar fram en plan som ska bidra till att läka den aktuella skadan för att förbättra hästens långsiktiga hållbarhet och minska risken för återkommande skador. Av rehabplanen ska det framgå vilken rehabilitering som ska utföras, vem som ska utföra rehabiliteringen, var rehabiliteringen ska utföras och inom vilken tidsram.
Veterinären väljer den typ av rehab som är mest effektfullt och kan hjälpa hästen utifrån den aktuella diagnosen. Rehabbehandling ska utföras på klinik eller rehabcenter alternativt av personal från klinik eller rehabcenter som åker till hästen. En del kliniker har redan idag samarbeten med rehabpersonal, och i andra fall kan det vara läge att skapa samarbeten.
Med nya Ridhäst Veterinärvård försvinner också begränsningen av ersättning för hältor. Tanken är att rehab ska gå in som en viktig del efter att hästen har behandlats för till exempel hälta eller ryggproblem.