Universitetsadjunkt inom djuromvårdnad
Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom vetenskapsområdena veterinärmedicin, djuromvårdnad och husdjursvetenskap. Institutionens verksamhet rör huvudsakligen våra vanliga svenska domesticerade djurslag (husdjur) med fokus på anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursmedicin, kirurgi, klinisk kemi, medicin och husdjursreproduktion. Vill du arbeta i en expansiv och stimulerande miljö? Är du intresserad av att driva […]
Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom vetenskapsområdena veterinärmedicin, djuromvårdnad och husdjursvetenskap. Institutionens verksamhet rör huvudsakligen våra vanliga svenska domesticerade djurslag (husdjur) med fokus på anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursmedicin, kirurgi, klinisk kemi, medicin och husdjursreproduktion.
Vill du arbeta i en expansiv och stimulerande miljö? Är du intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, internationellt samarbete och forskning? Vill du kombinera teoretisk och praktisk kunskap, uppskattar eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då har vi arbetet för dig! Djursjukskötarutbildningen är i en expansiv fas och det pågår ett omfattande utvecklingsarbete där vi behöver bli fler intresserade att driva utveckling av ämnet och programmet!
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/
Arbetsuppgifter:
Huvuduppgiften är praktisk och teoretisk undervisning inom kandidatprogrammet i djuromvårdnad, liksom examination av studenter. Undervisningen innefattar bl.a. föreläsningar, seminarier, demonstrationer och praktiska övningar, liksom handledning av examensarbeten. Administrativt arbete som kursledare eller examinator ingår vanligtvis i anställningen. Då vi eftersträvar att lärare i kliniska ämnen ska ha aktuell erfarenhet av praktisk djursjukvård kan viss del kliniskt arbete komma att ingå i tjänsten. Till viss del kan även forskning och utvecklingsarbete ingå.
Kvalifikationer:
Du som söker skall ha kandidatexamen eller högre utbildning. Du skall ha svensk legitimation som djursjukskötare, veterinär. eller annan passande utbildning. Erfarenhet av klinisk djursjukvård vid djursjukhus och/eller klinik är meriterande, likaså ett intresse av att utveckla programmet, såväl genom utvecklingsarbete inom pedagogik som forskning i ämnet djuromvårdnad. Vidare krävs goda kunskaper i svenska och engelska. Utbildning i pedagogik och erfarenhet av undervisning är meriterande. B-körkort är önskvärt. God samarbetsförmåga, hög motivation och entusiasm är viktigt, liksom förmåga att arbeta både oberoende av andra och i grupp. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.
Placering:
Uppsala
Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.
Omfattning:
100%
Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.
Ansökan:
Välkommen med din ansökan via SLUs webbsida, https://internt.slu.se/min-anstallning/lediga-anstallningar?rmpage=job&rmjob=7973&rmlang=SE, senast den 2023-03-03.
Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/
Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. www.slu.se
Kontaktperson
Anna Bergh
Universitetslektor
018-672152