Anicura, ett av Europas ledande företag inom djursjukvård för sällskapsdjur, fortsätter sin europeiska expansion och etablerar nu verksamhet i Frankrike, Spanien och Italien sedan flera specialiserade djursjukhus och djurkliniker i dessa länder valt att ansluta sig till kedjan.

Sedan Anicura grundades i Sverige 2011 har företaget vuxit med cirka 40–50 procent per år, både genom kraftig organiskt tillväxt samt förvärv. Sedan tidigare är AniCura verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna. Nu etableras företaget även i Frankrike, Spanien och Italien genom förvärv av flera specialiserade djursjukhus och djurkliniker.

Enligt Peter Dahlberg som är vd på Anicura har företaget i och med expansionen skapat en stark och unik europeisk plattform för att fortsätta utveckla medicinsk kvalitet och driva innovation i djursjukvården:

– Den europeiska marknaden för avancerad djursjukvård fortsätter att växa och utvecklas snabbt i takt med att sällskapsdjur blir allt viktigare familjemedlemmar. Med etableringar i Frankrike, Spanien och Italien är Anicura numera verksamt i samtliga stora europeiska marknader, säger han.

Under 2018 växte Anicura med 1 000 nya medarbetare och hade vid årsskiftet över 5 000 anställda vid 250 djursjukhus och djurkliniker i tio länder. Bara under de senaste tre åren har AniCura investerat över en miljard svenska kronor i utbildningar, forskning, utrustning och lokaler.